Wat is het keelchakra?

Vishudda (Sanskriet voor reinheid)

Kleur: blauw

Geur: marokkaanse roos, kamille

Steen: lapis lazuli

Het keelgebied is in meerdere opzichten essentieel voor mensen. Natuurlijk geldt het op lichamelijk en medisch vlak. In spiritueel opzicht is het echter ook van onmetelijk belang om de keel te laten doen wat het moet doen. Wat is het belang van het keelchakra?


Dat houdt in dat je zegt wat er gezegd moet worden en de waarheid spreekt. Alleen dan kan de energie vrijelijk stromen. Bij veel mensen stokt de vrije energiestroom door anderen niet de waarheid te zeggen. Dat betekent niet dat je altijd zomaar moet zeggen wat er in je opkomt. Het gaat om het zeggen wat na dieper inzicht belangrijk voor je is. Dat kan ook zijn dat je iemand de liefde verklaart. Dat is vaak beter dan het verzwijgen.

Het keelchakra heeft de kleur blauw. Blauw is de kleur van waarheid, wetenschap en helderheid in weten. Bovendien is de keel niet voor niets één van de hogere chakra’s. Want niet alleen is het van belang dat je boodschappen brengt, via de keelchakra komen andersom ook boodschappen binnen. Meestal voel je dit aan de achterkant van het gebied. Niet in de hals maar in de nek. Vaak voelen mensen het daar kriebelen. Dit zijn spirits die zich aandienen.

Enkele manieren van zelfheling om dit chakra open te krijgen en te houden:
  • Zingen en lachen.
  • Meditatie met visualisatie van open keel.
  • Open en helder jouw boodschap verkondigen.

  • Zie ook: Wat is het derde oog?

    Hier kan je de chakrameditatie doen: Chakrameditatie

    https://anchor.fm/jeanettesparkel/episodes/Chakrameditatie-edt42t