Wat is het heiligbeenchakra?

Vaak horen we praten over onderbuikgevoelens. Dat is niet voor niks! De onderbuik is de basis van onze creativiteit en intermenselijke relaties. Hier huist het energieveld van het tweede chakra, het heiligbeenchakra.
Swadhisthana (Sanskriet voor lieflijkheid en bekoorlijkheid)

Kleur: oranje.

Geur: ceder, zilverspar, rozemarijn

Steen: oranje calciet

Plaats: Enige centimeters onder je navel, ter hoogte van de baarmoeder.

In dit tweede chakra huizen veel emoties. Dat is een breed aandachtsgebied. Ook voortplanting is hier een onderdeel van, evenals seksualiteit. De eigen gevoeligheden ervaren, zien en doorvoelen, is de beste manier om de blokkades in dit chakra te openen, zodat de energie goed kan stromen.

[caption id="" align="alignnone" width="529"]heiligbeenchakra Oranje calciet is de steen van het heiligbeenchakra.[/caption]

Alle persoonlijke aangelegenheden spelen zich af in de onderste twee chakra’s. (Zie ook: Basischakra) Het zijn de privézaken van het aardse leven die hier worden opgeslagen en verwerkt.

Verstoringen in dit chakra zouden kunnen leiden tot onvruchtbaarheid of darmproblemen. Indien hier een blokkade zit, kan het goed zijn dat ook de lage onderrug een beknelling oploopt. Op die manier is het mogelijk dat rugpijn een emotionele oorzaak heeft.

De bovengenoemde geuren en kleur kunnen helpen bij het in balans brengen van dit energiecentrum.