Wat is het Basischakra?

Het basischakra wordt ook wel het wortelchakra genoemd.

 
Het Basischakra

Muladhara (Sanskriet voor wortel)

Kleur: rood

Geur: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel

Steen: Rode Jaspis

 

Het basischakra is waar onze basiszekerheden in huizen. Vragen als:
  • Zijn we veilig?
  • Hebben we eten en drinken?
  • Hoe is onze huisvesting en hoe zijn onze financiën?

Deze zijn te vinden in dit chakra. Zodra er basiszekerheden niet goed zijn, zal er een verstoring te zien zijn in het basischakra. Het spreekt voor zich dat er een combinatie van therapie voor nodig is om deze blokkades op te ruimen.

Allereerst is het van belang dat de juiste stappen worden gezet om de praktische aspecten van dit bestaan op een opbouwende manier te bekijken. Vaak is het echter zo dat de blokkades in de basis hun oorzaak hebben in andere emoties, die huizen in hogere chakra’s. Vandaar dat een healingsessie dan verreweg de beste remedie is.

[caption id="" align="alignright" width="288"]Wat is het Basischakra Rode jaspis is de steen voor het basischakra[/caption]

Er kunnen ook vorige levens waargenomen worden via wortelchakra. Dit kan door iedereen die zich heeft verdiept in aura- en chakrareading. Als een vorig leven, meestal een gebeurtenis uit een vorig leven, in het huidige leven parten speelt, zal een vorm van regressietherapie het beste helpen. Dat kan ook bij een healingsessie.

Een verstoord basischakra geeft paniek en onveiligheid. Het kan ook zijn dat je daardoor niet meer kunt gronden. Dat gebeurt bij shock en trauma. Ook pijnen in het stuitje kunnen wijzen blokkades in het basischakra.

In de holistische benadering is het helder dat de gezondheid van een mens wordt beïnvloed op verschillende niveaus. Zo kunnen emotionele blokkades makkelijk een fysieke uitwerking hebben, en andersom werkt het ook.

Het Latijns adagium mens sana in corpore sano betekent een gezonde geest in een gezond lichaam. Geest is een ruim begrip, en het spirituele en energiecentra horen daar ook bij.