Energie uit de aarde

De aarde is een bron van oneindige energie.


De meeste energie halen wij uit de aarde. Het is van belang dat je geaard bent. In de praktijk betekent dit dat je basischakra in evenwicht is, zodat je je veilig voelt op aarde. Indien je goed geaard bent, voel je je rustig en gecentreerd. Het helpt als je jezelf aandacht geeft.

Je basischakra kan uit balans zijn door trauma en shock. Het is een levensles voor iedereen die dit ondergaat om dit op de juiste manier te verwerken. Zie ook: Wat is het basischakra?

Meditatie helpt om je geaard te voelen. Een eenvoudige oefening om steviger in je schoenen te staan: ga staan en visualiseer dat je wortels laat groeien onder je voeten. Met stevige wortels krijgt niemand je omver. Gronding is de energetische verbinding met de aarde. Een goede gronding zorgt voor meer balans in het lichaam.

Voor spirituele mensen is goede geaardheid het allerbelangrijkst. Het is tevens je bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Vaak zijn sensitieve en spirituele mensen gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit verstoort hun eigen energie, waardoor ze jachtig, vluchtig, zweverig of moe worden.