Wat is de ziel?

Wat is de ziel?


De ziel is het goddelijke deel van de mens. Alle mensen hebben er één. Deze zoekt in verschillende levenservaringen om het karma te reinigen en kiest het leven dat de mens leidt. Een ziel, spirit of animus leeft voort in verschillende omhulsels. Daarom spreken sommige mensen van een ‘oude ziel.’

Waar huist het?


Spirit is iets onstoffelijks. Het is het meest pure vorm van zijn. Het is het allerbinnenste van het lichaam, en huist in het hart. Je kunt van hieruit liefde ontvangen en geven. Je geest en lichaam worden letterlijk en figuurlijk bezield. Als een mens sterft, verlaat het het lichaam. Het keert terug naar de bron, de oorsprong, de goddelijke wereld. Daar zal het worden opgevangen door engelen en geliefden.

Afhankelijk van hoe zwaar het leven was, zal het eerst rusten. In die periode komt het bij van alles wat is geweest. Ook wordt de balans opgemaakt. Pas als spirit eraan toe is, kiest het een nieuw leven uit. Dan zal er een nieuw stuk karma worden uitgewerkt, tenzij in het leven nieuw karma opgebouwd wordt.

Zie ook: Jouw spirituele kracht