Liefde is goddelijk

Liefde is alles. Liefde voor je naasten. Liefde voor jezelf. Voor je omgeving, de natuur. Natuurlijk voor dieren. Liefde is ontzettend mooi. Het is een geweldig, machtig iets. Mensen kunnen als een bloem opbloeien als je maar genoeg liefde geeft.

Liefde is de belangrijkste emotie die er is. Alles is uiteindelijk liefde. Het is de emotie waardoor wij ontstaan en waardoor wij opgroeien. Het is het enige gevoel in de goddelijke wereld. Dat maakt dat liefde een spiritueel gevoel is.

Liefde is een emotie. Je kan verliefd zijn , maar je kan ook van iets of iemand houden en liefde voelen zonder verliefd te zijn.

Als je liefde geeft, krijg je liefde terug. Als je kunt liefhebben zonder terug te verwachten. Liefde is niet hetzelfde als lust. Echte, oprechte liefde kunnen we allemaal ervaren. Dat is een gevoel dat je zelf kunt voelen en een ander kunt laten voelen. De kracht in de woorden ‘’ik hou van jou’’ is ontzettend groot en mooi. Daarom is het belangrijk om dat ook te zeggen tegen de mensen van wie je houdt.

Liefde is in essentie goddelijk. Het overstijgt alle andere aardse emoties.


Liefde heeft ook lichamelijke impact. Liefdesverdriet bijvoorbeeld, daar kan je ziek van zijn. Je kan pijn voelen in je hart als je lijdt aan liefdesverdriet. En liefdesverdriet is niet beperkt tot een partner. Je kan ook liefdesverdriet hebben om je familie, als je die mist, of pijn hebt gedaan, en liefdesverdriet om een dier, dat is overleden.

Houden van en van gehouden worden, dat geeft vreugde, plezier, warmte, en emotie. Een mens heeft dat nodig.