Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Alles wat je aandacht geeft, groeit.


Wees je daarom bewust van de richting en de focus van jouw aandacht. Aandacht schenk je aan iets of iemand. Het is dus een keuze die je zelf maakt.

Aandacht geef je ook aan je partner. Houd van elkaar, open je hart, laat de buitenwereld vervagen, kies voor elkaar, heb elkaar lief, ondersteun elkaar en leef in vrede en harmonie.

Aandacht geef je aan je kinderen. Onvoorwaardelijk, steun hen, wees er voor hen. Weet dat de ouderliefde onbegrensd is, altijd overvloedig aanwezig. Als je het gevoel hebt dat de ouderliefde “op” is dan heb je te weinig aandacht geschonken aan jezelf.

Aandacht schenken aan jezelf. Door het gevoel onvoldoende gewaardeerd te worden, kunnen we afgescheiden worden van onze eigenliefde en eigen waarde. Blijf in contact met jezelf en heel de stukken die geheeld moeten worden. Weet dat oud verdriet en nare ervaringen blijven hangen in jouw systeem. Dat kan je in dit leven onder ogen zien, zodat je verder kunt groeien en je karma kunt schonen.

Als je met liefde en respect aandacht geeft aan jezelf, zoals jij ook aandacht wilt ontvangen van anderen, dan sta je sterk in het leven.

Aandacht schenken aan anderen om je heen.  Wees je bewust van de vormen van aandacht die je geeft en ontvangt. Let erop dat deze vormen evenwichtig en liefdevol zijn. Let op wederkerigheid.

Aandacht geven aan werk Ook in alle werksituaties is het evenwicht van belang. Doe je het werk met plezier of kost het je teveel? Krijg je voldoende erkenning? Krijg je voldoende beloning?

Het is goed als je aandacht kan schenken met genoegen.