Jouw hart weet raad
23 april 2021 
in chakra
4 min. leestijd

Jouw hart weet raad

Sinds mensenheugenis weten we hoe belangrijk het hart is. Hartenergie is helend en overstijgt alle andere energieën. De liefde overwint immers altijd alles. Het hart is daarom het symbool van leven, liefde en gezondheid. Met hart en ziel leven is ten volle en met alle energie leven. Jouw hart weet raad. En de kern van de zaak is het hartchakra, maar hoe werkt dat eigenlijk?

 

Hoe werkt dat eigenlijk?

In je hart huist een overvloed aan liefde, jouw liefde, die je eindeloos kunt delen. Of toch niet? We zijn gemakkelijk beschadigd, gekwetst en gekleineerd. Kwetsuren die zich kunnen opslaan in je onderste chakra’s (zie ook: Wat zijn chakra’s?), maar ook in je hartstreek. De pijn die je voelt huist ook in je hart. Gelukkig is daar met de juiste aandacht veel aan te doen.

Jeanette DiepenbroekHet woord voor hartchakra in Sanskriet is anahata, dat betekent ongeschonden. Het is een mooie leidraad, want wat er ook met je gebeurt, in je hart ben je altijd heel.

 

Middelpunt

Het hartchakra is in alle opzichten de verbindende factor. Dit energiecentrum verbindt de onderste met de bovenste chakra’s. Daarom is het hart het middelpunt van het lichaam.

Het hart is de verbinding van de onderste drie met de bovenste drie chakra’s. Dat betekent dat het de brug is tussen de wereldlijke en aardse zaken van het leven aan de ene kant en de hogere, spirituele zaken aan de andere kant.

De pijn in het hart kan hartenergie blokkeren. Om het goed te laten stromen is openheid en vertrouwen nodig. Dan zal de liefde kunnen stromen. Dit maakt jouw eigen lichaam gezonder, en ook anderen. Hartenergie slaat namelijk ook over van mens tot mens.

Mensen (en dieren) kunnen via hun harten communiceren met elkaar. Het verbindende aspect van het hartchakra betekent dat het ook verbinding legt met anderen. Dit is het gebied van compassie en vertrouwen. Van connectie met elkaar. Van de heelheid die wij als mensen gezamenlijk hebben.

 

Jeanette DiepenbroekDe kleur van je hart

Wij denken bij de kleur van een hart altijd aan rood, maar in chakrakleuren is het hart groen en soms roze.  In tegenstelling tot wat velen denken, is groen dus de kleur van liefde. Groen is namelijk de kleur van heelheid en van het hartchakra. Roze is de kleur van de moederliefde, een diep doorvoelde en onbaatzuchtige liefde. De steen hiervoor is rozenkwarts.

Als dat nog niet genoeg is: het hart is ook de zetel van onze ziel. Artsen weten van een bepaalde kamer in het hart niet wat de functie is. Daar zit onze ziel. De ziel die alle levens beleeft en onze uiterste essentie is. Dat betekent dat het hart ons ook verbindt met vorige en volgende levens. Het is dus in alle opzichten de verbindende factor.

 

Jouw hart weet raad

Leven vanuit jouw hartenergie levert je veel op. Sta je op het punt een moeilijke beslissing te nemen? Vanuit liefde kom je gemakkelijk bij jouw zielenwijsheid die je altijd kunt raadplegen. Vanuit deze energie zal je de juiste beslissing nemen, dat wil zeggen: de beslissing die jouw hart en ziel dicteren.

Zeker als jouw basischakra’s schoon en zuiver zijn, wordt het gemakkelijk om te weten welke stap je moet zetten, op welk kruispunt je ook staat.

 

Jeanette DiepenbroekRuimhartig zijn

Als je je bewust bent van de oneindigheid van de liefde, die altijd stroomt, weet je dat je je kunt veroorloven om ruimhartig te zijn. Deze energie werkt echter op vertrouwen. In deze logische verbinding leven we allemaal. Totdat er een blokkade op het hart zit. Zo’n blokkade op het hart is voor anderen voelbaar, ook al is dat meestal op onbewust niveau. Alle pijn en kwetsingen dienen te worden verwerkt en doorvoeld. Een blokkade kan spontaan verdwijnen door positieve gebeurtenissen, maar zal nooit verdwijnen als je gevoelens wegstopt.

Veel mensen lopen rond met een kast met onverwerkte gevoelens waarvan de deurtjes angstvallig dicht worden gehouden. Het opruimen van de kast met “vergeten” gevoelens wordt moeilijker naarmate het leven vordert. Voor mensen die zich hier bewust van zijn en die steeds weer een onderdeel van hun pijn of trauma’s onder ogen zien, zal de weg van het leven zich openen. Hoe meer je opruimt, des te sneller je je bevrijdt van oude ballast. Ook komen er nieuwe onderdelen van de pijn aan het licht die aanvankelijk misschien zwaarder wegen, maar toch al met al je snel zullen verlichten.

Als je leeft vanuit liefde wordt ook dit proces vergemakkelijkt. Leven vanuit liefde is onze natuurlijke staat die licht en plezierig aanvoelt: het geeft je het gevoel van het paradijs.

 

Jeanette DiepenbroekDe kern van de zaak is altijd weer het hart.

Wie vanuit deze energie leeft, zal altijd het goede doen. Anderen en zichzelf geen kwaad doen of geweld aandoen. Als je graag goed wil doen is er namelijk nog een grote valkuil vanuit het goede willen doen jezelf geweld aan doen, doordat je anderen meer gunt, bijvoorbeeld.  In jouw kracht staan is ook in liefde leven met jezelf.

En het adagium eerst lief zijn voor jezelf en dan voor een ander is ook in dit kader de beste strategie. Als je zelf in balans bent, is het tenslotte heel makkelijk om liefde te voelen voor jezelf en voor anderen. Oud zeer opruimen in je eigen leven is van belang om in evenwicht te raken. Daarom is zelfliefde de eerste stap naar zelfheling. (Ontvang kostenloos de Zelfheling Toolkit). Dat is de weg van leven met hart en ziel. En jouw hart weet raad.

Vanuit jouw hartchakra en jouw hartenergie zal je altijd het juiste doen, doordat je aanspraak maakt op een feilloos weten en aanvoelen. Het hart van de zaak is weten wat je te doen staat vanuit jouw kern en diepste wezen.

De energie van het hart is heel krachtig en kan je een enorme powerboost geven. (Wil je hier meer over weten? Doe dan de hartmeditatie).

 

 

 

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen