De Mystieke Kracht van Lemurië
23 februari 2023 
4 min. leestijd

De Mystieke Kracht van Lemurië

Energie is overal. 

Stel, je leest een tekst, dan staat daar natuurlijk informatie in. Maar tussen de regels staat ook informatie. Of, iemand zegt iets tegen je; dat is een bepaalde boodschap. Ook ongezegd worden er bepaalde boodschappen gegeven. Dat is een aspect van energiewerk wat ontzettend belangrijk is: dat wat je zegt is belangrijk, maar dat wat er niet gezegd of geschreven wordt, ook. 


Tijdens de healeropleiding geef ik kennis, vaardigheden en vooral energie door aan de healers-to-be, zodat zij in staat zijn om alle aspecten en dimensies van het healen in zich op te nemen. 


Dus, een healeropleiding gaat nooit over de trucjes: zoals healen met muziek, kristallen, klankschalen, druppeltjes – dat soort dingen. Dat is allemaal prachtig en dat zijn allemaal hulpmiddelen, maar het echte, zuivere healen gaat over healen met energie. Die hulpmiddelen zijn ook energie, alle kristallen en mineralen en dergelijke hebben immers ook energie en frequenties. Die dragen absoluut bij, bijvoorbeeld zoiets als de bachbloesem, dat vind ik prachtig, en dat is ook een instrument dat helpt. Zo heb je dus allemaal instrumenten die extra handvatten geven om te helpen bij het healen. Maar, het échte zuivere healen gaat over energie, en in feite ook over het oefenen om in grotere dimensies te stappen. 


Wij mensen zijn beperkt, we hebben beperkte middelen om de wereld om ons heen te begrijpen. Maar in feite vergeten we vaak dat we veel grotere wezens zijn, met veel meer capaciteit om te creëren, te helen en in contact te staan met het hogere. Om daar een voorbeeld van te geven; laatst in de healeropleiding hebben we het uitgebreid gehad over Lemurië. 
Als je aan mijn gewone zelf vraagt: “Wat is Lemurië?”, dan weet ik dat niet precies. Mijn hogere zelf heeft echter wel contact met de specifieke energie die daarvandaan komt. Ik kan zeggen dat het een prachtige plek is geweest, met een hoogstaande beschaving, met een hoogstaande cultuur, waar veel harmonie heerste en waar mensen op een hele bijzondere manier samen konden zijn. 

En hoe weet ik dat? 

Dat weet ik omdat ik daar op mediteer en daar boodschappen over doorkrijg. Wat heel essentieel is van Lemurië is dat er een hele hoge trilling was, en dat er veel goddelijke energie aanwezig was. En het verhaal gaat ook dat de energie uiteindelijk is teruggetrokken omdat de mens misbruik maakte van die prachtige energie, want die gaf heel veel kracht. Door machtsmisbruik is daar ellende van gekomen. Dus is die energie weer teruggetrokken.


Dat is een principe dat al vaker in de geschiedenis (zou je kunnen zeggen) of in de verschillende dimensies is teruggekeerd. Dat is ook zo geweest in Egypte, en dat is ook zo geweest in Atlantis. 

In ieder geval zijn er dus plekken op de wereld en momenten in de geschiedenis geweest waarin er veel hulp kwam van de goddelijke wereld en waarin mensen heel veel extra kracht hebben gekregen. Lemurië is daar één van. 


Waar was Lemurië?

Mensen vragen dan: Waar was dat gebied dan precies? Daar zijn de meningen over verdeeld. Mijn antwoord is meestal: “Kijk maar welke informatie tot je komt als je erop gaat mediteren”, en ook: “Zo belangrijk is het niet waar dat was op de wereld.” Ik heb daar zelf ook wel mijn eigen ideeën over. Het zou bijvoorbeeld onder Tibet kunnen liggen, dat wordt gezegd. Maar je weet ook hoe het gaat met de aarde en de verschillende energiestromen die er gaan. Er zijn een soort netwerken van energie over de aarde verspreid. Dus het kan best dat je op punt A gaat staan en dat je daar de energie heel goed voelt, omdat er een connectie is met punt B, waar waarschijnlijk dan de werkelijke plek is geweest. 


Maar wáár de plek precies was is niet belangrijk. Wat er allemaal precies gebeurde is zelfs ook niet zo belangrijk. De Lemurië-energie wel.


Op het moment dat ik deze energie door mag geven in een initiatie, dan gebeurt er natuurlijk wat anders. Dan worden de mensen, de deelnemers van de healeropleiding, geholpen om extra energie te ontvangen zodat ze in staat zijn om energetisch healer te worden. 


Heel concreet en tastbaar
Voor mij persoonlijk is dat heel concreet, omdat ik het heel goed kan voelen. Omdat ik het door mag geven, ik ervaar het ook echt. Ik zie ook wat er gebeurt met de deelnemers. ‘s Ochtends komen ze binnen, en na een initiatie zijn ze gewoon hele andere mensen. Voor mij zijn dat dus hele concrete aanwijzingen dat het wel degelijk, heel krachtig werkt. 


Er zijn deelnemers die dat goed aanvoelen, maar lastig kunnen bevatten dat energetisch werk in feite voldoende is voor ze om healer te worden. Dit gaat dus over het oprekken van de menselijke geest en de menselijke mogelijkheden, zodat de deelnemers in staat zijn om te begrijpen dat ze iets heel waardevols hebben ontvangen en dat ze daarmee veel beter anderen kunnen helpen. En dat is in feite lezen tussen de regels door. Dat is in feite ook het mystieke van dit werk, en het mystieke van het ontvangen van energieën, waarvan ik ook als ik gewoon in mijn kleinmenselijke zelf zit, me nog kan afvragen of dit allemaal wel bestaat, en wat het eigenlijk allemaal is. Dus daar kun je niet zo makkelijk de vinger achter leggen, en ook daarom is het mystiek. 


Maar in mijn andere hoedanigheid, als leraar en iemand die deze energie mag doorgeven, kan ik heel duidelijk ervaren wat een krachtige energie dat is, en hoe bijzonder het is en wat een zegening het eigenlijk is om deze energie te mogen ontvangen om andere mensen te helpen. Want dat is uiteindelijk het enige doel. 

Het prachtige wat er dan uiteindelijk dus gebeurt in zo’n opleidingsdag, is dat de meeste deelnemers heel goed in staat zijn om toch contact te maken met dat mystieke deel van een energetische staat van zijn die ooit is geweest, die ooit een samenleving heeft kunnen creëren, en die wij nu mondjesmaat weer terug mogen krijgen. Heel voorzichtig, want er mag geen misbruik van gemaakt worden. 

De deelnemers van de healeropleiding leren om contact te maken met die energie.

En leren hoe Lemurië eruit heeft gezien en wat voor plek andere zij en de andere deelnemers daar hebben ingenomen. 

Dat is natuurlijk een moment dat ik ook zelf besef dat hier veel grotere dimensies achter zitten, waar ik op dat moment ook verschillende glimpen van mag meemaken en ontvangen. Zo zijn er verschillende hele mystieke energieën, die ik op die manier door mag geven via de healeropleiding.
Dit is natuurlijk ook de reden dat ik dit een “heilige opleiding” noem. 

Meer weten over de Healeropleiding? Schrijf je hier in voor de wachtlijst. De opleiding begint in september.

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen