Vuurcentrum: Keep your fire burning
06 april 2021 
in chakra
2 min. leestijd

Vuurcentrum: Keep your fire burning

Het derde chakra zit in het gebied van je maag, je zonnevlecht, je solar plexus. Welkom in het vuurcentrum! Het woord zegt het al: het vuurcentrum is jouw centrum en vuur. In het Sanskriet heet dit energiecentrum de “manipura” en dat betekent stad van juwelen. De kleur van het chakra is geel.

Hier huist het ego.

Het ego heeft een negatieve bijklank gekregen, maar het gezonde ego mag er zijn. Jouw gezonde ego móet er zelfs zijn. Je bent hier op aarde gekomen met een missie. Jij mag je manifesteren in de wereld. Jij hebt recht op jouw plek net als ieder ander. Niet meer, niet minder. Dat is de energie van het zonnevlechtchakra.

Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Onze innerlijke criticus heeft hier het hoogste woord. Hiermee houden we onszelf tegen, zodat we ons niet laten zien en de wereld niet geven wat wij hier op aarde te doen hebben.

Het te klein houden van het ego maakt dat we niet groeien.

Terwijl de wereld ons nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het imposter syndrome, dat in de basis gaat over een te laag zelfbeeld, over geen waarde hechten aan wat je zelf te bieden hebt.

Jeanette Diepenbroek

Doorslaan naar de andere kant

Het werkt ook de andere kant op: we hebben juist te weínig kritiek op onszelf en gaan dan te ver, over grenzen van anderen en vinden onszelf doorgaans belangrijker dan anderen.

Deze twee varianten zijn reacties op te weinig zelfvertrouwen en hebben vaak tot gevolg dat we ook anderen wantrouwen en bekritiseren.

 

Uit de flow

Vanuit vertrouwen jouw beslissingen nemen betekent dat je werkt vanuit dit energiecentrum. Je bent doelbewust en ondernemend en weet waar je voor staat. Deze natuurlijk staat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er kan een blokkade zitten of een vertroebeling van de energiestroom in het vuurcentrum. Dat is de flow eruit. Dit uit zich in agressie of juist passiviteit en kan problemen geven in de maagstreek en spijsvertering.

 

 

Het geheim van het vuurcentrum

De gezonde balans is dat jij jouw plek op aarde inneemt en dat je laat zien wie je bent, wat je in huis hebt en hoe jij jouw bijdrage levert aan de wereld.

Vanuit dit bewustzijn zal je jouw stappen op aarde zetten en je plaats innemen. Met de voeten stevig op de grond en in zelfvertrouwen mag je stralen en aan de wereld laten zien wat je in huis hebt.

Accepteer wie je bent en luister goed naar jezelf. Dit is het geheim van het vuurcentrum.

 

Hoe activeer je het vuurcentrum?

Visualiseer dat je een schitterende edelsteen hebt ter hoogte van jouw maag. De edelsteen schittert doordat het zo mooi geslepen is en omdat het langzaam ronddraait. Bij iedere nieuwe lichtval zie je weer een nieuwe kaleidoscoop van kleurenpracht. Zie hoe je straalt!Jeanette Diepenbroek

Ervaar dat deze stralen niemand kwaad doen, enkel goed, en dat je de wereld op deze manier mooier maakt. Geef daarom jezelf permissie om jouw licht te laten schijnen. Van anderen krijg je deze toestemming al wel, ook al voelt dit soms niet zo.

Sta even stil bij alle dingen die je hebt gedaan, die je zijn gelukt. Wees trots op wat je hebt bereikt tot nu toe. Het is tijd om te stoppen met kritiek te hebben op jezelf. Stuur alle negatieve stemmen op je schouder weg.

Ga staan en straal.

 

Sprankel en sparkle. Daarom heet mijn praktijk Sparkel, het Oudnederlands voor sprankel.

zie ook:

Wat is het vuurcentrum?

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen