Kan je het mediumschap leren?
20 augustus 2020 
in Energie
4 min. leestijd

Kan je het mediumschap leren?

Kan je het mediumschap leren?

Die vraag krijg ik vaak. Ja en nee. Je moet “het” hebben. Dat zal ik even uitleggen aan de hand van de volgende uitgangspunten:

  1. We zijn allemaal spiritueel, dus jij ook.
  2. Creativiteit hebben we allemaal.
  3. We hebben al veel levens achter de rug en zullen er nog meer krijgen.
  4. Ieder leven kan je zien als een “survivaluitje”.

Misschien vind je dit kwatsj, lariekoek, gezwam of kolder, maar dit is mijn uitgangspunt.

Kan je medium worden?

Gisteren zei een klant mij: “Ik zou zo graag in je hoofd willen kijken.”. Dat zette me aan het denken. Kan ik uitleggen hoe mijn spirituele werk gaat?

Ik heb een praktijk in healing en reading. Hoe is dat zo gekomen? Ik kom uit een ogenschijnlijk atheïstisch gezin. Mijn vader was  vooral in de ban de “de wetenschap”. Ik groeide zeer no nonsense op.

In volwassenheid zocht ik mijn eigen weg. Mijn spiritualiteit vond ik mijn zaak, een privé-aangelegenheid, meer nog dan mijn seksleven. Misschien kwam dit omdat ik zelf niet wist wat ik ervan moest vinden. Het heeft in ieder geval een tijd geduurd voordat ik het een plek kon geven. Pas enkele jaren geleden ben ik er openlijk voor uitgekomen. Uit de kast gekomen 😉

Ik was op een spiritueel pad beland. Ik geloofde en zag dingen die de meeste anderen niet zien. Om dit te onderstrepen nodigde ik vriendinnen uit voor een dag met Hans van Beukering. Hij is een mysticus en de eerste die mij leerde over chakra’s en aura’s. Hij nam me mee naar vorige levens en leerde me inzicht te krijgen in energie. Van hem heb ik geleerd hoe blokkades werken. Die dag gingen we samen kletsen, mediteren en onze intuïtie verhogen door allerlei oefeningen te doen. Zeer inspirerend en het is de basis voor de intuïtiedagen die ik organiseer. Op deze bijzondere dag kwam ook een aantal vriendinnen niet. Spiritualiteit is van iedereen, maar blijkbaar zit niet iedereen erop te wachten…

Ik was het misschien al

Voor mij ging het vanzelf. Ik was niet sceptisch en had geen weerstand. Sterker nog, ik zocht het op en door de alternatieve aanpak leerde ik mezelf beter kennen en mijzelf te helen. Mijn scholing en reis ging langs channelingen, zelf tarot leren lezen, stenen en kristallen, planten en hun medicinale werking, Bachbloesem, kinesiologie, reflexologie, yoga, meditatie, tantra, reiki, natuurgenezing.

Wat mijn spiritualiteit enorm heeft versterkt is creatief werk, zoals het schrijven van fictie. Ook de dagelijkse wandelingen met mijn hondje en zwemmen of fietsen, hebben mij dichter bij mezelf en mijn groeiende spiritualiteit gebracht.

Mijn zelfscholing is een dagelijkse bezigheid. De laatste jaren heb ik opleidingen gevolgd bij Marion Berndsen. Onder haar begeleiding leerde ik healen en aura’s en chakra’s zien. Ik ga nu bij haar de twee jaar durende mediumopleiding doen.

Nu kom ik op mijn uitleg van ‘het”.

  • “Het” is dus geen spiritualiteit, want die heb je al.
  • “Het” is de gave om open te staan, naar je ingevingen te luisteren en die serieus te nemen.
  • “Het” is jouw lichaam serieus nemen. Luisteren naar behoeften, maar ook naar ziekte. Het zijn allemaal boodschappen aan jezelf.
  • “Het” is jouw omgeving serieus nemen. Kijk om je heen. Alles om je heen schep je zelf en kies je zelf. Dit wordt ook wel de orenmaffiamening genoemd, maar daar ben ik niet van. Ik zeg: je hebt voor dit leven gekozen om te leren. Zoals ik al zei: ieder leven kan je zien als een “survivaluitje”. In die zin kies je ervoor. Het is niet zo dat het leven makkelijk is. Ik denk dat voor niemand het leven makkelijk moet zijn. Er zijn wel mensen die het veel zwaarder hebben dan anderen. Er is in die zin geen enkele gelijkheid. Dat is ook niet de bedoeling.
  • Uiteindelijk gaat het erom dat je jouw leven serieus neemt. De moeilijkheden die je tegenkomt accepteert, onder ogen ziet, en loslaat.
  • “Het” is ook openstaan, logisch, voor de diepere lagen van jezelf. Je niet laten leiden door het leven van alledag en louter je verstand, maar kijken naar wat er zich afspeelt onder de oppervlakte. Daar kom je in meditatie of mijmering. Op het gebied tussen waak en slaap of in je dromen.

Bij mij is “het” langzaam gegroeid, hoewel ik nu ook kan zeggen dat ik het altijd al had.Het is een uitnodiging om het leven te leiden waar je ziel naar hunkert. Wil je weten wat dat is? Vraag het jouw ziel.

Om dit te activeren is het van belang dat jij je energie schoonhoudt.

Enkele tips hiervoor: Geen giftige relaties. Ben je ontevreden over een bepaalde relatie? Neem afstand. Onderzoek jouw eigen gedrag. Kan je iets veranderen aan die relatie? Doe dat. Zo niet? Laat de persoon in kwestie gaan.

Geef geen aandacht aan slechtheid en negativiteit. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Ik zeg niet dat je alles moet negeren. Soms is het van belang, groot belang, om op te staan tegen vreselijk gedrag van mensen. Dat is zo en blijft zo. Het is wel het beste om je niet te verbinden met negativiteit.

Hoe doe je dat? Kijk bijvoorbeeld geen journaal. Daar is slecht nieuws het enige nieuws. Het voedt de behoefte van mensen om alert te zijn tegen gevaar. Alleen is er vaak gevaar waar wij niets aan kunnen doen. Dat geeft een gevoel van paniek aan de ene en machteloosheid aan de andere kant. Ik kijk al jaren geen journaal meer en ik ben er veel wijzer van geworden 😉

Kan je het mediumschap leren?

Binnenkort begin ik aan een tweejarige opleiding ervoor. Dus ik ga ervan uit dat ik het nog beter kan leren.

Ik kan op dit moment channelen, contact hebben met gidsen. Healen met een hele krachtige, oeroude energie. Ik maak huizen schoon en vooral mensen. Mijn klanten ervaren een energie die maakt dat ze bij me willen blijven. Iemand zei laatst: “Ik kan hier wel de hele dag in zitten.” Dat heb ik zelf ook: de energie is weldadig. Met die energie zal ik werken als ik de opleiding tot healer zal geven. Ik hoop begin volgend jaar.

En toch wil ik me graag verder ontwikkelen. Ik ben niet “af”. Vandaar dat ik zelf ook altijd in opleiding ben. Ik heb nog veel te leren.

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen