Hoe verhoog ik mijn energie?
15 december 2020 
2 min. leestijd

Hoe verhoog ik mijn energie?

Dit is één van de belangrijkste tips die ik je kan geven. Hoe hoger je in je energie zit, des te schoner wordt deze. Dat is een wetmatigheid die je veel ellende zal schelen in de loop van je leven.

Alleen: hoe verhoog je jouw energie?

Hoe verhoog ik mijn energie?2

Laten we even enkele zaken verhelderen: wij hebben allemaal een frequentie. Alles heeft in feite een frequentie of trilling. We kunnen een lage of hoge trilling hebben. Dit is afhankelijk van veel onderdelen van ons leven. Hebben we het zwaar? Dan zal de frequentie lager zijn. Het gevaar is dat bij een lage trilling we minder weerstand hebben, we vatbaarder zijn voor negatieve gedachten en voor ziekten.

  1. Positieve gedachten

Het helpt enorm om je gedachten positief te houden. Het helpt je niet om sombere dingen te denken. Dat versterkt jouw negativiteit alleen maar.

Maar pas op:

  1. Negeer geen negatieve gevoelens. Dat is een valkuil waar velen graag in trappen. De gedachtengang gaat dan ongeveer zo: “Zolang ik net doe of ik gelukkig ben, dan word ik ook gelukkig. Fake it ‘till you make it.”

Maar gevoelens hebben maar één uitweg: ze moeten erkend en gevoeld worden. Ben je verdrietig: huil. Ben je boos: wordt kwaad en vertel de waarheid waar deze verteld moet worden. Anders zal jouw keelchakra blokkeren. (zie ook: Keelchakra).

  1. Echt níet doen: haat en jaloezie

Negatieve gedachten die opkomen als jaloezie en haat zijn funest voor jouw energiesysteem. Deze emoties verlagen jouw frequentie aanzienlijk. Als je jaloers bent, kijk dan waar je precies jaloers op bent. Kijk of je kan bereiken wat diegene heeft en laat het nare gevoel los.

Haat je iemand? Stop daarmee. Het helpt niemand en het schaadt vooral jezelf. Hoe stop je met haten? Probeer diegene te vergeven. Pas op: dat is niet hetzelfde als vergeten. Het betekent ook niet dat je iemand die jou kwaad heeft gedaan heilig verklaart. Het betekent dat je jezelf bevrijdt van het juk van die ervaring, die aan je blijft kleven zolang je niet vergeeft.

Wat kan je dan doen om je frequentie te verhogen?

Hier volgen de belangrijkste dingen waar je direct mee kunt beginnen om je energie en jouw trilling te verhogen.

  1. Meditatie

Meditatie is niks meer en niks minder dan rust vinden in jezelf. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt. Dat is heel normaal. Wij zijn niet gewend om te rusten in onszelf. Kijk dan ook even naar: Het makkelijke meditatieboek.

Het kan zijn dat er emoties in de weg zitten.

Ook dat is heel gewoon. Een healing doet wonderen.

  1. Spirituele training

Door zelf een intensief spiritueel opleidingstraject aan te gaan, kun je jouw trilling snel veel verhogen. Dit heeft allerlei voordelen. Je leert snel jouw eigen energie kennen. Zo kan je je eigen emoties, lichaam en geest beter voelen. Daarmee zie je beter wat er om je heen gebeurt. Het is goed om inzicht te krijgen in alle energie in en om je heen. Het wordt dan ook makkelijker om jezelf te beschermen tegen eventuele lage energie van buitenaf.

Wil je jouw energie zuiver houden, of dat van je huis zie ook: Wat betekent het als jouw huis wordt gereinigd?

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Peter v Breughel
Door

Peter v Breughel

op 10 Apr 2022

Zorg dat je energie in je Chi blijf zitten

Reactie plaatsen