Het reinigen van kristallen
16 december 2020 
2 min. leestijd

Het reinigen van kristallen

Kristallen geven energie af en trekken energie aan. Om de kristallen zuiver te houden is het van belang ze te reinigen. Hier krijg je enkele tips en de belangrijkste manieren van het reinigen van kristallen op een rij.reinigen-van-kristallen-3

Dof kristal

Als je zelf kristallen koopt, let er dan op dat je ze goed reinigt bij thuiskomst. Anders zit je met teveel energie van anderen opgescheept. Vaak zie je “uitgebluste” kristallen, vooral in de verkoop in winkels of op markten. Die hebben teveel energie van anderen opgedaan en daardoor aan kracht verloren (dat kunnen mensen ook…). Bij online aankopen weet je vaak helemaal niet wat je in huis haalt. De stenen worden dan dof of grijzig van kleur en je kunt ook voelen dat ze minder krachtig zijn.

 

Het reinigen van kristallen bij volle maanMaanlicht

Voor een goede reiniging is het goed om de kristallen bij volle maan in het licht van de maan te leggen. Ik leg ze zelf buiten, maar dat is niet per se nodig. Je kunt de stenen ook achter glas in het licht plaatsen, dus achter een raam werkt ook goed. De maanenergie is heel zuiverend. Je zult zien dat na een nachtje in het maanlicht de stenen weer stralen. Een volle zon kan ook al helpen.

Stromend water

Een andere manier om de energie van kristallen op te hogen is ze in stromend water te leggen. Zo worden de kristallen schoongemaakt van negatieve energie. Heb je geen beekje achter jouw huis lopen? (wie wel? Dan kom ik op bezoek ;-)) Geen nood, de stromende kraan doet al wonderen. Leg de kristallen een tijdje onder stromend water, een paar minuten is vaak al voldoende.

Wassen met zout

Is de steen echt dof? Was deze dan eerst met zout, gewoon keukenzout is prima. Zout zuivert de stenen en ook jouw handen energetisch. Leg deze daarna in het licht van de volle maan.

Stenen energie geven met jouw handen.

Pak de steen vast en stuur er met je handen energie naartoe. Hierdoor zal het kristal ook weer gaan glanzen.

Moet je altijd reinigen? Het mooie is dat kristallen een zelfreinigend vermogen hebben: ze worden ook wel schoon van zichzelf. Het is niet altijd nodig om kristallen schoon te maken. Door hun eigen hoge trilling kunnen ze zichzelf ook weer reinigen. Dat klinkt tegenstrijdig met het voorgaande, maar dat is het niet: als je de kristallen zelf hebt gereinigd, en regelmatig in het maanlicht legt, zijn ze schoon. De rest doen zij zelf. Tenzij er andere mensen aan jouw stenen komen of er zware energie is huis is (geweest) hoef je ze verder niet extra schoon te maken.

Zie ook: huizen reinigen.

reinigen van kristallen

Hier zie je hoe kleurrijk een labradoriet is. Deze steen zuivert jou, het aura en het huis. Het is een zeer spirituele steen die je beschermt tegen negatieve energie.

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen