Wat je moet weten over jouw keelchakra
17 mei 2021 
in chakra
3 min. leestijd

Wat je moet weten over jouw keelchakra

Het keelgebied is in meerdere opzichten essentieel voor mensen. Natuurlijk geldt het op lichamelijk en medisch vlak. In spiritueel opzicht is het echter ook van onmetelijk belang om de keel te laten doen wat het moet doen.

Must know

Dat houdt in dat je zegt wat er gezegd moet worden en de waarheid spreekt. Alleen dan kan de energie vrijelijk stromen. Bij veel mensen stokt de vrije energiestroom door anderen niet de waarheid te zeggen. Dat betekent niet dat je altijd zomaar moet zeggen wat er in je opkomt. Het gaat om het zeggen wat na dieper inzicht belangrijk voor je is.

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.Jeanette Diepenbroek

Vraag jij je wel eens af hoe je “gebekt” bent? Hoe staat het met jouw keelchakra? In het gehele chakrasysteem neemt de keel een bijzondere plek in.

Het is vaak een vergeten gebied. Het energiesysteem van de mens moet stromen. Alle onderdelen staan in contact met elkaar en leveren hun aandeel in de ontwikkeling van mensen. We vergeten dat vaak bij ons keelgebied.

We hebben geleerd om ons niet uit te spreken. Geen of halve waarheden te verkondigen. De afspraken in het sociale verkeer kunnen ons té terughoudend maken. Doordat we niet zeggen wat op ons hart ligt, doordat we emoties wegslikken, doordat we, kortom, onze waarheid niet spreken, houden we ons teveel in, met als gevolg dat we een blokkade creëren in onze energy flow. 

Wat is de bedoeling van het keelchakra?

In het Sanskriet is de benaming voor het keelchakra reinheid. Dit is een indicatie van de bedoeling van onze keelenergie. Reinheid betekent in eerste instantie dat je eerlijk bent naar jezelf.

Selfcare is essentieel

Om te weten wat je moet zeggen, zal je eerst moeten weten wat je zelf wilt. Durf je jezelf de ruimte te geven die je nodig hebt? Stel jezelf daarom de volgende vragen: Wat wil ik nou echt? Is dit belangrijk voor mij? Wat heb ik nodig? En wat vind ik hiervan?Het gaat erom dat je zegt wat JOUW waarheid is. JOUW mening telt. En dan hoef je dat niet van de daken te schreeuwen, maar gewoon te zeggen. Als dat mogelijk is.

Het kan zijn dat je in een bepaalde relatie niet in staat bent om iets tegen de persoon in kwestie te zeggen. Of het is fysiek onmogelijk.  Schrijf het dan op of zeg het hardop tegen jezelf. Op die manier reinig je jezelf. Zo blijft de plaat niet hangen in een groef en kan je door met jouw leven.

Jeanette DiepenbroekHet belang van de waarheid spreken

Jouw keel is een uitlaatklep voor emoties. Slik je gevoelens weg of laat je het stromen? Er zijn veel mensen met pijn in hoofd, schouder en nek. Vaak komt dit doordat er iets niet goed stroomt in het keelgebied. De prachtige blauwe steen lapis lazuli kan helpen om jouw keelenergie te ondersteunen. Dat is niet voor niets, want het is de kleur van jouw keelchakra.

Wat is de kleur van het keelchakra?

Het keelchakra heeft de kleur blauw. Blauw is de kleur van waarheid, wetenschap en helderheid in weten. Bovendien is de keel niet voor niets één van de hogere chakra’s. Want niet alleen is het van belang dat je boodschappen brengt, via de keelchakra komen andersom ook boodschappen binnen. Meestal voel je dit aan de achterkant van het gebied. Niet in de hals maar in de nek. Vaak voelen mensen het daar kriebelen. Dit zijn spirits die zich aandienen.

Enkele manieren van zelfheling om dit chakra open te krijgen en te houden:

  1. Zingen en lachen.
  2. Meditatie met visualisatie van open keel.
  3. Open en helder jouw boodschap verkondigen.
  4. “Lik op stuk beleid”. Leer jezelf aan om direct te zijn. Zegt iemand iets raars of vervelends tegen je? Reageer direct. Dat schoont lekker op.

Jeanette Diepenbroek

 

Zie ook: Wat is healen?
Jeanette DiepenbroekTshirt Superstar Music

 

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen