Kom je ook op Clubhouse?
15 februari 2021 

Kom je ook op Clubhouse?

Vandaag had ik een superleuk gesprek op Clubhouse. Het ging over spiritualiteit.

Op Clubhouse, het spiksplinternieuwe Social Medium gaat het vaak over spiritualiteit.

Dat zegt ook iets over de leeftijd van de gebruikers. Veel van mijn leeftijdgenoten hebben niks met spiritualiteit. Sterker nog, ze willen er ook niets mee te maken hebben.  Dit is de NIXgeneratie, die tussen de babyboomers en de millennials. Je weet wel: puber in de jaren '80, YUP in de jaren '90. Mijn vriendinnen zijn de no nonsense meiden. Hoogopgeleid. Carrièregericht. Slim & smart. Maar niet per se in voor een gesprekje over spiritualiteit.

Helemaal into spirit

De dertigers van nu zijn heel anders; helemaal into spirit. Ze hebben het omarmd en leven ernaar. Ze doen yoga en mediteren dagelijks. Het komt erop neer dat wat in de jaren '90 nog denigrerend “ietsisme” werd genoemd inmiddels mainstream is geworden. In de “rooms” (zo heet dat op Clubhouse) zie je dat duidelijk terug.

natural highHet gesprek van vandaag op Clubhouse had ik ook met leeftijdgenoten. Hier geen angst of gene over het woord spiritualiteit. Mijn gesprekspartners hadden het over de vanzelfsprekendheid dat je dingen in het leven van buitenaf krijgt aangereikt. Zij berustten erin dat dit kon en vonden het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld dat er meer is in het leven. En terecht.

Spiritualiteit is van iedereen. Ook van jou.

Het is tijd dat we zien dat spiritualiteit een onderdeel is van onszelf. Het is het besef dat er meer connecties zijn dat we op het eerste gezicht zien. Dat alles energie is en energie overal. Dat we met elkaar verbonden zijn op vele manieren. Dat je mooie dingen kunt doen als dit eenmaal in je bewustzijn is gekomen.

Het universum bestaat, zo weten de meesten inmiddels. En iederéén heeft momenten van verwondering. We hebben allemaal wel meegemaakt dat we beslissingen namen op basis van gevoel. Op basis van een innerlijk weten. Ingevingen komen ook van gene zijde, waar hulp is voor iedereen. Ook voor mensen die er niet om vragen. Er is ons veel gegeven.

Natural high

Bovendien kunnen we door meditatie of diepe ontspanning een hele krachtige energie ervaren die ons optilt naar een hogere dimensie. Iedereen die dit ervaart, wil nooit meer weg uit dat gevoel. Het brengt je frequentie omhoog en dit is een heerlijke, natuurlijke high.

En waarom zou je dát voor jezelf houden?

Vandaar dat ik je uitnodig om op Clubhouse te komen. Het nieuwe platform dat een soort interactieve podcast is. Waar je mee kunt praten. Het is er supergezellig.Clubhouse

Je hebt echter wel een invite nodig, dus stuur me een bericht, dan krijg je van mij een uitnodiging.

En natuurlijk is het niet alleen voor dertigers. Iedereen kan overal over meepraten, en zeker op dit nieuwe platform.

Dus: Kom je ook op Clubhouse?

Let op: je hebt wel een iPhone of iPad nodig. En nee, ik heb geen aandelen. Ik vind het gewoon leuk om mensen een mogelijkheid te bieden om connecties te maken.

 

Lees ook:

 

Over de schrijver
Jeanette is healer en medium. Haar healingpraktijk is in Amsterdam. Zij is docent in spirituele zaken.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down